O nama

Što je SVEVID?

SVEVID je internetska usluga videa na zahtjev koja omogućava gledanje regionalnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i serija na tvom računalu, tabletu i pametnom telefonu.

Što je potrebno za korištenje usluge SVEVID?

Usluga je dostupna svim korisnicima koji imaju pristup fiksnom ili mobilnom internetu te su korisnici računala, pametnog telefona ili tableta. Preporučena brzina je minimalno 5Mbps (download). Brzina veze i njezina kvaliteta kao i performanse uređaja imaju velik utjecaj na tvoje korisničko iskustvo.

Koliko je uređaja moguće koristiti pod jednom pretplatom?

SVEVID možeš gledati na tri različita uređaja istovremeno, s jednog pretplatničkog računa.

Koliko košta usluga SVEVID?

Svi registrirani korisnici imaju pravo na dva tjedna besplatne usluge platforme SVEVID, a zatim opciju aktiviranja mjesečne, polugodišnje ili godišnje pretplate – 40 kn za mjesečnu, 180 kn za polugodišnju i 360 kn za godišnju pretplatu (PDV uključen u cijenu).

Kako se registrirati na SVEVID?

SVEVID uslugu možeš aktivirati na web stranici www.svevid.net.

Što mi treba za korištenje SVEVID-a na mobilnim uređajima i tabletima?

Za korištenje SVEVID platforme na Android i iOS uređajima, potrebno je imati pristup internetu i pristupiti platformi putem jednog od postojećih Internet preglednika (Google Crome, Firefox, Safari…).

Ne mogu se prijaviti ni registrirati na SVEVID aplikaciju sa računala, što trebam napraviti?

Pokušaj koristiti drugi Internet preglednik – Mozilla Firefox ili Google Chrome.

Što ako sam zaboravio/la svoje korisničko ime i/ili lozinku?

Ukoliko ne možeš obnoviti svoje korisničko ime i/ili lozinku u rubrici Moj račun, obrati se korisničkoj podršci na e-mail support@svevid.net.

Može li se istovremeno gledati SVEVID sadržaj na više uređaja istovremeno?

Da, SVEVID sadržaj može se istovremeno gledati na tri različita uređaja.

Kako se može autorizirati novi uređaj?

Kada želiš koristiti SVEVID na novom uređaju, moraš se prijaviti na www.svevid.net s tog uređaja kako bi se autorizirao. Ukoliko je dosegnut limit broja uređaja na korisničkom računu (max 3 uređaja), prvo trebaš izbrisati autorizaciju na jednom od postojećih uređaja. Tijekom jednog mjeseca moguće je napraviti najviše 5 promjena uređaja (5 autorizacija).

Kako izbrisati autorizaciju na jednom od uređaja?

Na stranici www.svevid.net izabereš opciju Moj račun, zatim Upravljanje uređajima te tamo možeš uređaje deautorizirati, preimenovati ili dodavati.

Koga mogu kontaktirati ukoliko usluga ne radi ili se javljaju poteškoće?

U slučaju bilo kakvih poteškoća kontaktiraj nas putem e-maila support@svevid.net, Facebooka ili Instagrama i pokušat ćemo riješiti problem u najkraćem mogućem roku.

Je li programski sadržaj dostupan s titlom?

Titlovi su dostupni na originalnom jeziku proizvodnje djela i engleskom jeziku na pojedinim naslovima, a u planu je da uskoro kompletan sadržaj ima titlove na svim jezicima regije i engleskom.

Kakva je kvaliteta slike dostupnog audiovizualnog sadržaja?

SVEVID korisnicima dostavlja najbolju moguću kvalitetu audiovizualnog sadržaja koja je dostupna od proizvođača pojedinog audiovizualnog djela te konstantno ulaže u podizanje standarda i kvalitete prikazivanja.