O nama

Inspirirani nasljeđem, pokretani strašću, donosimo vam priče koje nas spajaju.

SVEVID je prva video na zahtjev platforma koja na jednom mjestu objedinjuje audiovizualnu baštinu cijele regije. SVEVID vas poziva da istražujete preko osamdeset godina zajedničkog kulturnog nasljeđa kroz pažljivo izabrani katalog restauriranih i digitaliziranih filmova i serija u visokoj rezoluciji. Prvi put imate priliku vidjeti izbor najboljih filmova i serija ovih prostora prevedenih na više regionalnih jezika i engleski – za sve koji nas žele upoznati, a do sada nas nisu mogli razumjeti. Dozvolite sebi da vas naše PRIČE provedu kroz tematski obrađenu povijest razvoja kinematografije s ovih područja. Istražujte i uživajte!

Svevid je panslavensko božanstvo s četiri lica koja gledaju na četiri strane svijeta. Svevid sve vidi i sve zna.

Ova platforma je ujedno alat za prikupljanje i očuvanje audiovizualne baštine s ovih područja koji nudi mogućnost otkrivanja razvoja društveno-političkih odnosa i kulturnih specifičnosti susjednih naroda kroz filmsku umjetnost te omogućava evociranje i očuvanje sjećanja na djela koja dugo nismo imali prilike vidjeti.

Svi SVEVID posjetitelji imaju pristup informativnom dijelu platforme koja se bavi razvojem audiovizualnog stvaralaštva s područja bivše države kao i baze svih osoba koje su radili na tim projektima. Taj edukativni proizvod SVEVID platforme naziva PRIČE razvijan je u suradnji s filmskim stručnjacima.

Odabirom jednog od pretplatničkih modela korisnicima se omogućuje neograničeni pristup kuriranom katalogu animiranih, dokumentarnih i igranih serija i filmova u visokoj kvaliteti bez reklama.