Povratak

Film Ljeto u školjci 2 (1988.)

96 min

KRENI GLEDATI Ljeto u školjci 2

Uživaj u velikom izboru filmova i serija za samo 30 kn/mjesečno

Tomaž sada ima 15 godina, preselio se iz Pirana u Ljubljanu i pokušava na svaki način stupiti u kontakt s Milenom koju je svojedobno upoznao na ljetovanju.

1988.

96 min

SD

Slovenia

Žanr

Komedija

Produkcija

Viba film

Uspjeh prvog Poletja v školjki bio je posve dovoljan da Tugu Štiglicu odobre sredstva za snimanje nastavka. Uostalom, dvije godine kasnije njegovi su protagonisti stasali u tinejdžere i bio je krajnji čas da se s njima napravi priča u sličnom stilu, istina, namijenjena nešto starijim gledateljima. 

Tomaž (David Sluga) sada ima 15 godina, preselio se iz Pirana u Ljubljanu i pokušava na svaki način stupiti u kontakt s Milenom (Kaja Štiglic) koju je svojedobno upoznao na ljetovanju. Ona se upravo vratila iz Švedske, gdje je bila s ocem, a Tomaž je prilično iznenađen da se njegova simpatija priključila plesačkoj skupini, pa odlučuje i sam uzimati takve poduke. Uspio je proći audiciju za breakdance plesače, no Milenina plesna skupina dospije u nevolje, jer njihov prostor za vježbu žele preurediti u arhivu. Mladi se ne daju i održavaju plesnu predstavu za javnost, koja bi im trebala osigurati da i dalje vježbaju na istom mjestu. 

Poletje v školjki (II) prošlo je nešto slabije od prvog filma, ali još uvijek solidno za standarde slovenske kinematografije (skoro 30 tisuća gledatelja). Zanimljivo je da ni David Sluga niti Kaja Štiglic nisu nastavili glumačku karijeru, on je pokušao upisati ljubljansku Akademiju ali su ga odbili na prijemnom ispitu pa je postao pravnik, dok ona živi u Chicagu i ima svoje poduzeće Dance Factor, koje organizira raznolike zabavne manifestacije. 

 

Autor teksta: Nenad Polimac 

Glumci &
Ekipa

Cjelokupna ekipa filma >

Scenarij

DOP

Original music

Costume design