Film Jaguarov skok (1984.)

99 min

KRENI GLEDATI Jaguarov skok

Uživaj u velikom izboru filmova i serija za samo 30 kn/mjesečno

Priča o čovjeku kojem su oteli dijete i odveli iz Jugoslavije u New York.

1984.

99 min

FULL HD

Srbija

Žanr

Drama

Produkcija

Dunav Film

Film Jaguarov skok (1984.) ima nekoliko aduta: ponajprije Ljubišu Samardžića, jednog od najpopularnijih jugoslavenskih glumaca u glavnoj ulozi, a i žanrovski je također neobičan, jer triler-drame djelomično snimljene u Americi nisu samo tako nastajale u nekadašnjoj kinematografiji. Scenarij je potpisao produktivni Gordan Mihić, čija supruga Vera Čukić je među najistaknutijima na špici, redatelj Aleksandar Đorđević je televizijski i filmski veteran (njegova serija Otpisani i danas ima popriličan krug poklonika), jedan od skladatelja filmske glazbe je Momčilo Bajagić Bajaga, dok se scenograf Miljen Kreka Kljaković proslavio na najkompliciranijim filmovima Emira Kusturice i Srđana Dragojevića (Underground, Sveti Georgije ubiva aždahu). 

Smoki – kako od milja zovu Ljubišu Samardžića – igra pehista koji nikako da pronađe pravo zanimanje. Trenirao je hokej, vozio taksi, bavio se novinarstvom i fotografijom, ali ni u čemu nije dugo izdržao. Ipak, oženio je Amerikanku, što je smatrao velikim podvigom, no ispostavilo se da je ona neizlječiva narkomanka. Dijete koje se rodilo u tom braku njegova je jedina sreća, ali ispada da ni u njoj neće previše dugo uživati. Po povratku iz Indije, ona je prošla kroz Beograd, otela mu dijete i nestala s njim u Americi. Kako pronaći nekoga tko ti tako puno znači u zemlji koju uopće ne poznaješ? Bogdan (to je ime glavnom junaku) je u nekoj vrsti nemoguće misije, sve protraćene godine na promašene profesije sada se ne bi smjele ponoviti.  

Film je u srpskim kinima imao 35 tisuća gledatelja, što nije previše za tamošnje standarde, ali su zato kasnija DVD izdanja bila itekako popularna. 

 

Autor teksta: Nenad Polimac 

Glumci &
Ekipa

Cjelokupna ekipa filma >

Scenarij

DOP

Original music

Costume design

Slični naslovi

  • 2002.
  • 90 min
  • Komedija

Mrtav 'ladan

Centar radnje je mrtvi Deda kojeg njegovi unuci, Kiza i Lemi, pokušavaju odvesti vlakom do Vrš...

  • 1987.
  • 101 min
  • Drama

Oktoberfest

Romantični momak s nezaposlenim prijateljima obilazi uobičajena sastajališta gradske omladine,...